Logo 1907

Logo 1907

joi, 27 noiembrie 2014

The new Lancia Delta Integrale 2015 ???

http://www.autoedizione.nl/nieuwe-lancia-delta-integrale-2015/

Nieuwe Lancia Delta Integrale in 2015?


Komt de Lancia Delta binnenkort terug zoals ie ooit was? Volgens een zeer opmerkelijk geluid uit Italië is dit wel degelijk het geval en wel eind 2015. Lange tijd stond deze datum inderdaad in de agenda van Sergio Marchionne, zelf bezitter van een klassieke HF Integrale. Als opvolger voor de veel ruimere hatchback uit 2008, stond tot vorig jaar een variant op de planning op het Compact US Wide platform dat ook voor de Dodge Dart en de Chrysler 200 is gebruikt. Maar omdat vervolgens is besloten om het oude merk (dat volledig afhankelijk is van de Europese markt) op een zeer laag pitje te zetten, verwacht niemand meer dat dit project nog in leven is. Dat terwijl Marchionne wel degelijk ooit heeft bevestigd dat het project waar tevens ook een hatchback voor Chrysler uit voort zal vloeien (de 100), in een vergevorderd stadium is en alleen wacht op groen licht.

De dichte mist die rond Lancia in korte tijd is opgetrokken heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat FCA Lancia om tactische redenen eerst vooral heeft willen laten terugtrekken van het internationale toneel. Lancia kan volgens Marchionne met de huidige middelen nooit rendabel worden gemaakt op Europees niveau zonder enorme verliezen te lijden. Naast de financiële beperkingen is er ook nog het probleem van de status van grote onbekende onder het publiek boven de Alpen. En hoe kun je een merk dan beter laten ‘verdwijnen’ dan door te stellen dat er voortaan alleen nog een kleine vijfdeurs stadsauto in de handel zal blijven op het schiereiland. Dat men Lancia niet wil laten doodbloeden weten we echter sinds vorige week, toen Altavilla te kennen gaf dat voor de lokale markt nieuwe investeringen kunnen worden verwacht.


Dan de verrassing; Volgens een kort recent interview met Alfredo Cazzola, organisator van de nieuwe (uitgestelde) autosalon in Milaan, zal volgend jaar het evenement alsnog doorgaan en grijpt FCA de nationale gelegenheid aan om een nieuwe Lancia Delta in concept gedaante te onthullen. Het zou om een vierwielaangedreven model gaan, zoals de meervoudig Rally-kampioen uit de jaren ’80 en ’90. Cazzola wil met deze opvallende uitspraak geruchten ontkrachten dat de nieuwe salon niet alleen is uitgesteld maar ook van de baan zou zijn. De autosalon in het beurscomplex te Rho zal nu tijdens de internationale Expo gehouden worden, aldus de organisator.

Als dit waar is, wil dit zeggen dat FCA voor Lancia duidelijk een belangrijke rol op de lokale markt ziet weggelegd. Omdat dit niet zonder risico is, zet men mogelijk in op het belangrijkste sentiment dat onder het (mannelijke) publiek nog springlevend is als het om het merk uit Chivasso gaat, namelijk de Lancia Delta HF Integrale. De infrastructurele middelen zijn natuurlijk inmiddels in huis (bijvoorbeeld de basis van de Chinese Fiat Ottimo) en alleen al een aankondiging van de reïncarnatie van deze icoon kan het publiek vast opwarmen om weer te dromen van een Lancia op de oprit. Wie weet is dat dus ook de strategie van Marchionne en kan er over een paar jaar bij succes ook weer over de bergen van Piemonte heen worden gekeken. Het weer sportiever maken van Lancia, wat al enige tijd in de lijn van onze verwachtingen lag, past overigens ook precies in dit gerucht dat er weer een Delta Integrale aan zit te komen. Een terugkeer in de Rally-sport zal het merk uiteraard helemaal het charisma leveren dat door een breed publiek gewaardeerd zal worden, al zal dit voor 2018 waarschijnlijk niet eens serieus overwogen worden.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu