Logo 1907

Logo 1907

marți, 15 decembrie 2015

Revine Alfa Romeo în Formula 1? Marchionne: "Este important să concurăm în Marele Circ"
Celebrul brand italian Alfa Romeo ar putea reveni în Formula 1 în viitorul apropiat. Nu o spunem noi, ci însuşi CEO-ul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne.
 
"Este incredibil cum a rămas Alfa Romeo în inimile oamenilor. Din acest motiv, ne gândim să readucem brandul în calitate de competitor în cursele de Formula 1."
Sergio Marchionne
CEO Fiat Chrysler 
 
Când spui Italia şi Formula 1, te gândeşti la Ferrari şi Alfa Romeo. Primii au fost prezenţi în toate sezoanele Formulei 1, însă cei din urmă nu au mai turat motoarele în Marele Circ din 1985.

Acest lucru este însă pe punctul de a se schimba, întrucât Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat Chrystler, are ambiţii majore pentru brandul din cadrul grupului. Italianul susţine că este determinat să readucă Alfa Romeo în Formula 1 în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat.

"Este incredibil cum a rămas Alfa Romeo în inimile oamenilor. Din acest motiv, ne gândim să readucem brandul în calitate de competitor în cursele de Formula 1. Este important pentru Alfa să revină", a declarat el la Maranello.

Esential2 este numărul titlurilor obţinute de Alfa Romeo la piloţi în Formula 1
 
Istoria de început a Formulei 1 se leagă puternic de brandul Alfa Romeo. Primele două titluri mondiale, câştigate de Giuseppe Farina (1950) şi Juan Manuel Fangio (1951) au fost obţinute la volanul unor monoposturi Alfa Romeo. În anii '60-'70, Alfa Romeo a fost furnizor de motoare şi a revenit în calitate de constructor în 1979, înainte de a se retrage la sfârşitul sezonului 1985 (foto).

O revenire a celor de la Alfa Romeo cu o echipă de uzină ar însemna că grupul Fiat Chrysler va avea două echipe în Marele Circ. Ferrari a înregistrat progrese semnificative în acest an şi a ocupat locul doi în clasamentul constructorilor, o performantă care îl mulţumeşte pe Marchionne în ciuda dominaţiei autoritare a celor de la Mercedes. "În ansamblu, sunt foarte mulţumit, având în vedere de unde am început în acest an", a adăugat el.
 Via Reuters, AP

 
http://www.automarket.ro/stiri/revine-alfa-romeo-in-formula-1-marchionne-este-important-sa-68173.html
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu