Logo 1907

Logo 1907

luni, 7 decembrie 2015

Timbrul de mediu ar putea fi transformat în impozit anual, dar va fi mai mare decât în prezent




Timbrul de mediu va fi înlocuit cu un impozit anual care va creşte la fiecare 12 luni pe parcursul a 15 ani, însă valoarea totală de plată va fi mai mare decât cea din prezent, potrivit unui proiect de lege.
 
Esential = 15 ani va fi perioada în care un proprietar va plăti impozit anual pentru maşină
 
La doi ani de la introducere, timbrul de mediu are toate şansele să fie înlocuit din 2016 cu un impozit anual care să fie plătit timp de 15 ani de la prima înmatriculare a maşinii.
 Suma anuală de plată va creşte însă gradual la fiecare 12 luni: cel mai mic impozit va fi plătit în primul an de la înmatricularea maşinii, iar cel mai mare în cel de-al 15-lea an. În cazul în care proprietarul vinde maşina, noul proprietar va continua practic plata impozitului.

Perioada de 15 ani pentru plata impozitului a fost stabilită ca urmare a faptului că aceasta este durata medie de utilizare a unei maşini, conform datelor furnizate de Registrul Auto Român (RAR). La fel ca şi până acum, calculul impozitului anual se va face în funcţiile de emisiile de dioxid de carbon ale maşinilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de un deputat UDMR şi prevede doar schimbarea modului de calcul al taxei, nu şi valoarea acesteia, însă este cert că suma plătită pe parcursul celor 15 ani va fi mai mare decât valoarea actuală a timbrului de mediu. 
 
Proiectul are ca avantaje faptul că proprietarul maşinii va plăti o taxă eşalonată pe 15 ani în locul unei singure taxe de mare valoare, iar achiziţia de maşini second-hand va fi descurajată, întrucât în cazul acestora impozitul va fi mai mic decât cel al unei maşini noi.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie votat de parlament, iar iniţiatorul schimbării afirmă că toate partidele sprijină introducerea impozitului anual.

Via Profit

http://www.automarket.ro/stiri/timbrul-de-mediu-ar-putea-fi-transformat-in-impozit-anual-dar-va-fi-mai-68033.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu